Travel In and Around

Tudósítás a Panama csatornától

Tudósítás a Panama csatornától

2016. május 12.  -   By: Travelaroundandin

Panamai harmadik napom furán kezdődött. Még mindig jetlegem van, így 11 körül elalszom, cserébe 6kor ébredek. Így történt ez vasárnap reggel is. Előző nap megbeszéltem az egyik szobatársammal, hogy megnézzük a Panama csatornát. De neki cseppet sem volt jetlege így 10ig ki se dugta az orrát a függönye mögül. (Lesz egy post a hostelekről. Ha most nem érted milyen függöny mögül, ott meg fogod).

Gondoltam kihasználom az időt és lefoglalom a jegyem Costa Ricaba. Nem sikerült. Nem engedett fizetni az oldal. Gondoltam sebaj, majd a kirándulás előtt elintézem. Közben kiderült, hogy a töltőm se müködik. A kábel működött, a töltő működött, az adapter működött, csak együtt nem töltötték a telefonom. Sebaj ezt is elintézem a kirandulás előtt.


Tudósítás:
A legegyszerűbb módja, hogy a Panama csatorna Miraflores kapujához juss a tömegközlekedés. Befizethetsz túrákra, amiket városnézéssel vagy részleges átkeléssel kombinálnak. Én drágának találtam őket, így maradt a helyi járat. Panamában kétféle busz van a Metro line és a chicken bus. Mi persze ezt a második opciót találtuk meg, amivel semmi gond nem volt. 35 centért fél óra alatt helyiekkel közösen izzadva oda is értünk.

Optimusz fővezér volt olyan kedves hogy felvett minket a fedélzetre.

image_10.jpeg

A környezet nem szép, hogy is lehetne egy ilyen építmény körül. Na de mi pont a mernöki megoldást jöttünk csodállni. A látogató központ egy több szintes épület, 4 emelet. Azt hinnéd mindenféle modelleket találsz majd ott. Ezek helyett van egy kiállítás és egy 3D film. A kettő megtekintése kb 45 percet vesz igénybe. Egy kis kiegészítés a Panama csatornáról, amit a kiállításon tudtam meg, te pedig wikipedian olvashatsz el: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Panama-csatorna

Mi 12 körül értünk ki, gondoltam remek ez így, megnézzük 1-2 hajó átkelését és marad időnk a Bio múzeumra is.
Elfoglaltuk a helyünket a nézőtéren, mert valódi nézőtér van itt. És vártunk.

Ez történt 1-kor:

image_2.jpeg

Majd az alábbi 2-kor:

image_1.jpeg

Az elején azt hittem utitársam viccel azzal, hogy 3-kor jön az első hajó.
És valóban viccelt, mert 3-kor ez tűnt a szemünkbe:

 image_9.jpeg

Szóval mindenképp reggel menj ki a csatornához és mindenképp úgy, hogy rengeteg dolgot keljen még intézned utána. Az összes képzelőerődre és humorodra szükséged lesz. 3 óra várakozás kétszer 8 percért! Nagyon jónak kell lennie ennek a kétszer nyolcnak. 1 zsilipen való átkelés tart nyolc percig. Meg sok minden más is, de azt itt nem részletezem ;).
Végül megérdemelt jutalmunkként 2 nagy hajó és 3 vitorlás átkelését kísértük szemmel. Megosztok itt pár képet hogy te is részese lehess a csodának, bár nem kérem hogy várj 3 órrát mielőtt megnézed őket! ;)

image_3.jpeg

image_4.jpeg

És a vitorlások :

image_5.jpeg

Nézd a két hajó közötti szintkülönbséget:

image_6.jpeg
Lehet az napi túrák azért ilyen drágák, mert ők tudják aznap mikor jönnek a hajók :))). Na jó más is tudja, csak mi nem kérdeztük meg a hostelben.

A hajó búcsúzik és mára én is:

image_8.jpeg

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása